Хапвайте круши за здраво сърце

Консумацията им осигурява витамини C, K и калий

19.08.2022 | 09:49 Редактор: Петя Кръстева
Хапвайте круши за здраво сърце

Kрушите са едни от плодовете, които бихме хапвали с голямо удоволствие през цялата година. Сладки и ароматни, консумацията им ни осигурява витамини С, К, калий и други хранителни вещества, от които тялото ни се нуждае. Те са подходящ плод за нашата здравословна диета, но какво се случва в тялото, ако ги консумираме всеки ден като допълнение към менюто ни с полезни храни?

Полезни са за здравето на сърцето

Ако всеки ден се наслаждавате на вкуса на полезните круши, то вие си осигурявате здравословни дози антиоксиданти. Тези антиоксиданти се борят със свободните радикали, които могат да причинят увреждане на клетките. Освен това, имат противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за понижаване на холестерола и намаляване на хипертонията, смятат учени.

Може да се намали риска от диабет тип 2

Поддържането на здравословен начин на хранене и редовна спортна активност може да намали риска от развитие на диабет тип 2. Според проучване, публикувано в American Journal of Clinical Nutrition, крушите са богати на флавоноид, който може да помогне за регулиране на кръвната захар и намаляване на риска от диабет тип 2.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК