10 идеи за ваканция в чужбина

01.08.2022 | 10:05 Редактор: Ваня Кузманова
10 идеи за ваканция в чужбина

Всички обичаме да пътуваме, а повечето от нас нямат нищо против да отскочат до чужбина за няколко дни. Преди избирахме много по-често сухоземен транспорт, защото беше по-евтин и по-достъпен. С навлизането на нискотарифни самолетни компании обаче предимствата тук станаха многобройни. Това ни кара все по-често да разглеждаме оферти за почивки извън границите на нашата страна. Ето защо днес решихме да ви дадем няколко идеи за ваканция в чужбина, на които си заслужава да обърнете специално внимание. Нека да видим кои са те!

Кои дестинации да посетим в Европа тази година?

Ще започнем с по-близките предложения, тъй като проучвания сочат, че повечето от вас предпочитат именно тях. Истината е, че ще спестите повече пари и време, залагайки на някое от нашите по-долу изброени предложения. Нека да видим кои са топ дестинациите в Европа през тази година.

1.    Рим. Древен. И вечен. И красив. И горещ. И още много други неща, които ще ни се сторят повече от привлекателни. Не можем да изкривим душата си, казвайки, че тази европейска столица не си заслужава, защото далеч не е така. Тук всяко ъгълче е пропито с история, пред която не можем да останем незаинтересовани. Да бъдеш в Рим, означава да се докоснеш до миналото, което живее там все още. Сега в https://www.esky.bg/samoletni-bileti/0/0/ci/rom/rim можете да откриете самолетни билети започващи от 30 евро! Точно толкова са ви нужни, за да се потопите в магията на Италия и то именно в нейното сърце.

2.    Париж. Градът на любовта може да ни изненада не само с история, но и с типичния си дух, прекрасните модни предложения и красотата на бароковия стил, който откриваме в стотиците забележителности в града. Всеки от нас някога е копнял да зърне Айфеловата кула, а една почивка в Париж може да бъде като сбъдната мечта. Само един път ви е необходим, за да оставите част от сърцето си в малките и китни улички на града, носещи в себе си тази типична френска атмосфера.

3.    Атина. О, прекрасна Гърция! Още една дестинация, която крещи "Посети ме!". Повече от прекрасно предложение е, ако сте фенове на историята. Старогръцки митове и легенди пък тук се отварят като на кино пред очите ни, особено ако гледаме в посока към Пантеона. Гърция винаги е привличала милиони туристи с прекрасните си плажове, невероятното време и купищата история и забележителности, които можем да открием буквално навсякъде!

4.    Мадрид. Още една прекрасна европейска столица, в която сме сигурни, че ще се влюбите. Отдалечеността ѝ от България сякаш я кара да остане в сянка за хората, желаещи да откриват нови места. Истината обаче е, че повечето пътуващи дори споделят, че столицата е по-добро предложение дори и от Барселона. Чистотата на града, хубавата храна и летните ритми, изпълващи булевард Гранд Виа, ще пленят сърцето ви още в първите секунди.

5.    Лондон. Един от най-посещаваните градове за поредна година. Реставрацията на Биг Бен сякаш върна туристите отново тук. Почивка при кралицата звучи повече от примамващо, макар шансът да я видим на живо да е съвсем минимален. Ако все пак имате интерес и към този град, разгледайте предложенията за пътуване в eSky.bg.
 
Кои дестинации да посетим извън Европа?

Тук ще бъдем съвсем кратки, но това не означава, че няма да ви дадем най-добрите предложения, ако сте решили да пътувате по-далеч!

1.    Израел. Прекрасни плажове, още по-прекрасно време и най-прекрасни цени! Само сега всичко това и още много други примамливи предложения, свързани с тази невероятна страна можете да намерите в 

2.    Танзания. Занзибар е едно от най-посещаваните места през изминалите години. Това е така, благодарение на разнообразните флора и фауна, които те карат да се потопиш в един по-различен и примамлив свят. Истинско съвършенство!

3.    Обединени арабски емирства. Каквото и да кажем за тях, то ще бъде малко. Цялата грандиозност на света е събрана тук. Сигурни сме, че ще видите всякакви знайни и незнайни забележителности и предмети, така че със сигурност можем да кажем, че си заслужава да се впуснете в това приключение.

4.    Малдиви. Още една привлекателна дестинация с чисти и топли плажове, прекрасна архитектура и ненадминато спокойствие. Ако искате почивка в истинския смисъл на думата, то това е вашето място.

5.    Катар. Това може би е диамантът в далечните дестинации. Повечето от нас са чували за Доха като едно от най-натоварените летища, но истината е, че градът е много повече от това. Вижте сами, като отскочите до там през следващата си почивка.
 
Откъде да купим евтини билети за тези дестинации?

Когато купувате самолетни билети и търсите най-евтината възможност, най-добре е да се доверите на eSky.bg. Тук можете да намерите страхотни оферти за тези и още много други дестинации. Почивката ви ще бъде гарантирана, а проблемите по време на пътуването и организацията – сведени до минимум. Доверете се на професионалистите от този ранг и планирайте вашето свободно време още сега! Лятото е пред вас, а дестинациите са коя от коя по-прекрасни. Изберете мястото и действайте. Сигурни сме, че където и да отидете, ще останете очаровани от по-различната култура и възможностите, от които да се възползвате на чужда територия.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК