Естествените продукти, с които да повишим енергията си

Чаят от матча е богат на антиоксиданти, подобрява настроението и нивата на енергия

26.07.2022 | 06:30 Редактор: Ваня Кузманова
Естествените продукти, с които да повишим енергията си

Чувстваме се на предела на силите си и се опитваме да компенсираме липсата на енергия, прекалявайки с кафето и енергийните напитки. Но дали това е най-доброто, което можем да направим за себе си? 

Чай матча

Този чай е богат на антиоксиданти, подобрява настроението и нивата на енергия. Освен това, ускорява метаболизма и ни осигурява по-високи нива на имунна защита. Може да повлияе положително на състоянието на кожата, ето защо той влиза в състава на много  ритуали за красота. Чаят матча притежава 60 пъти повече антиоксиданти от спанака!

Златно мляко

Златното мляко е напитка, която можете да приготвите много лесно у дома.

Ще са ви необходими:

чаша гореща вода (или мляко по избор – краве или веган вариант);
1 с. л. куркума;
1/2 ч. л. черен пипер;
1 ч. л. кокосово масло;
1 ч. л. джинджифил и по желание – 1 ч. л. мед.

Смесете всички съставки и оставете да изстине. Ако желаете, подсладете с лъжичка мед. Тази напитка подпомага облекчаването на респираторни заболявания, артрити и менструални болки. Освен това, помага за контрола на теглото и подобрява работата на черния дроб.

Златното мляко е изключително полезно за доброто състояние на кожата, заради което се препоръчва на хора с акне. Бледожълтата напитка помага за подобряването на качеството на съня, което води до по-добри нива на енергия.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК