В помощ на домакините: Не чистете тези повърхности с оцет

С него можете да почистите плочките в банята и кухнята

14.07.2022 | 12:06 Редактор: Петя Кръстева
В помощ на домакините: Не чистете тези повърхности с оцет

Оцетът е прекрасен способ за почистване на почти всичко у дома. С него можете да почистите плочките в банята и кухнята, мивките, тоалетните, подовете, стига да не са от дърво, да отпушите запушени канали, да почистите кафемашини, микровълнова фурна или готварска печка. 

Съществуват обаче и повърхности и предмети, които никога не трябва да почиствате с оцет, сред тях са електрониката и плотовете/настилките от дърво.

Електрониката е чувствителна и може лесно да бъде повредена. Не трябва да рискувате да почиствате електроника с оцет, защото след това може да не проработи. Устройствата е добре да бъдат почиствани само със спирт или специално разработени за целта разтвори. Не се подлъгвайте, че само защото оцетът е подходящ за почистване на стъкла и прозорци е също толкова подходящ и за екрани на различни електронни устройства. Той съдържа киселини, които имат разяждащи свойства и могат сериозно да повредят техниката ви.

Оцетът не е подходящ още за почистване на настилки и подове от естествено дърво. Може да се допусне прилагането му върху имитации на дървото, но не и върху истински дървен материал. Оцетната киселина може да увреди дървото, да остави петна, да причини разяждания, които водят до поява на дупки и цепене на дървото.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК