Чудесни домашни препарати за почистване на прозорци

Тайната съставка е оцетът

03.06.2022 | 22:15 Редактор: Жаклина Иванова
Чудесни домашни препарати за почистване на прозорци

Почистването на прозорците и стъклата в дома е трудоемко и невинаги толкова лесно. Препаратите за почистване на стъкла и прозорци в повечето случаи имат остра задушлива миризма, която може да предизвика алергии, дразнене, кашлица, да причини обрив по ръцете, ако не се използват ръкавици, освен това са скъпи.

За щастие, има лесни начини да си направите домашен екологично чист и безопасен препарат за стъкла и прозорци, с който ще почистите дома си повече от професионално.

Тайната съставка е оцетът. Оцетната киселина има мощни разграждащи мръсотията свойства, които помагат за лесно отстраняване на наслагванията по стъклата, като същевременно е безобидна за здравето. Оцетът има много здравословни ползи. Той е щадящ за кожата и здравето и вероятността да предизвика раздразнения е минимална.

Домашен препарат само с оцет

Смесете равни количества вода и оцет в спрей бутилка. Разклатете много добре. По желание може да добавите няколко капки етерично масло в сместа, за да обогатите аромата. Разклащайте преди всяка употреба.

Най-добре е да използвате хартиени кърпи за забърсване на прозорците и стъклата. Така ще намалите остатъците от следи, а стъклото ще бъде бляскаво и идеално прозрачно след почистване.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК