Как да си изберем слънчеви очила?

Формата на лицето е много важна и е добре да се съобразявате с нея

09.07.2022 | 06:30 Редактор: Тодор Петров
Как да си изберем слънчеви очила?

Как да изберем слънчеви очила според формата на лицето? Може би голяма част от вас са си задавали този въпрос или продължават да го правят. Съществуват няколко основни форми на лицето – сърцевидна, кръгла, овална и квадратна.

Сърцевидна форма на лицето

Когато ширината на лицето ви е същата или малко по-малка от дължината му. Друго характерно за тази форма е широкото чело и заострената надолу брадичка.

Какъв модел очила да изберете?

Целта тук е да се спрем на модел, който ще насочи вниманието към долната част на лицето – потърсете очила, чиито рамки са с широка, плътна горна част, без обаче да са прекалено големи. Оувърсайз моделите с кръгла форма не биха ви стояли добре.
Подходящи са очилата тип "котешко око", "авиатор" или пък малко по-широка тяхна разновидност с плътни рамки. Спортните очила също са добър вариант.

Кръгла форма на лицето

Тук отново ширината на лицето е със размера на неговата дължина, но характерното за нея са по-меките черти и по-заоблените скули, като най-широката част са именно те.

Кои са очилата за вас?

Избягвайте правоъгълните и прекалено обемните форми – те ще подчертаят допълнително спецификите на лицето ви, а целта е то да се омекоти. Квадратните очила биха ви стояли добре, стига обаче да не са прекалено големи. Можете да помислите и за модел в по-тъмен цвят.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК