Основните ползи на какаовото масло за косата

Мастните киселини и антиоксиданти в него хидратират кожата на главата и намаляват възпалението

05.07.2022 | 23:20 Редактор: Ваня Кузманова
Основните ползи на какаовото масло за косата

Какаовото масло е онази съставка от природата, която можете да включите в рутинната си грижа. Много от нас го използват за кожата през лятото, но то има доста полезни свойства и за косата. Особено в този сезон, през който слънчевите лъчи изсушават нея и скалпа.

Какаовото масло е растителна мазнина с жълт цвят, която се извлича от изпечените и ферментирали какаови зърна. Тя придобива твърда форма при стайна температура и има голяма трайност. Благодарение на нейната кадифена текстура, се използва от много козметични компании.

Заради неговите противовъзпалителни и антиоксиданти ефекти, вие може да ползвате какаово масло, както за кожата, така и за косата.

Какаово масло – основни ползи за косата

Намалява възпалението

Освен при кожата, маслото от какаови зърна намалява възпалението и по скалпа. Неговите мастни киселини и антиоксиданти хидратират кожата на главата и помагат при някои други проблеми – като пърхот или ранички. Прониквайки в дълбочина, те ускоряват процеса на регенерация на клетките. А с това намалява сърбежът в засегнатите части.

Какаово масло за по-здрава и защитена коса

Освен че намалява загубата на коса, какаовото масло помага за възстановяване на повредените кичури – от козметика, връзване, четки, уреди за изправяне и сушене и други. Неговите съставки ги овлажняват и предотвратяват по-нататъшното увреждане, като намаляват търкането на космите.

Повече по темата четете в Tialoto.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК