11 азиатски страни представят културата си в "Съкровища на Изтока"

Фестивалът има и благотворителна кауза

02.07.2022 | 13:20 Редактор: Тодор Петров

Танцов театър с маски, японска калиграфия и килимарство представя Азиатският фестивал "Съкровища на Изтока". Събитието се провежда само днес зад музея Земята и хората в столицата. 

Посетителите ще могат да се включат в различни работилници и специализирани класове по таекуондо и йога. Срещаме Георги, който не пропуска издание на фестивала. 

"Интересно е как гледат на света по един различен начин от нашата индивидуалистична култура. Тяхната е по-колективна, има различни ценности. Не е казано, че едното е по-добро от другото, но определено е интересно да го видиш и да се опиташ да го разбереш", каза Георги.  

Една от представените страни е и Пакистан, чийто щанд привлече вниманието с цветове и ръчно изработени изделия. 

"Това е начинът да се запознаем с различните култури, тъй като не много хора могат да си позволят да пътуват дотам", посочи Александър. 

Японска легенда гласи, че ако сгънеш 1000 жерава ще се сбъдне желанието на сърцето ти. А всеки, който имаше желание можеше да опита да го направи с благотворителна цел с награди. 

Подкрепяме хората диагностицирани с множествена склероза, затова да могат да получат терапии, които НЗОК не поема", заяви Биляна Савова от фондация "Мога сам". 

А за да се потопят изцяло в духа на страните от Изток посетителите опитаха и екзотични специалитети. 

Вижте повече в репортажа на Анелия Георгиева.

 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК