Кои чайове са подходящи за охлаждане през лятото?

Горещите напитки имат свойството да понижават телесната температура

26.06.2022 | 19:30 Редактор: Теодора Патронова
Кои чайове са подходящи за охлаждане през лятото?

Летните горещини могат да бъдат много мъчителни. Когато температурите станат екстремно високи, тялото ни е поставено пред предизвикателство. Лятната жега може да ви дехидратира, да ви накара да се чувствате изтощени и без енергия, да ви направи нетрудоспособни, а дори да застраши здравето ви.

Билковите чайове са един много добър начин да охладите тялото си през лятото. Горещите напитки имат свойството да понижават телесната температура, правейки жегите по-лесни за понасяне. А и предпазват организма от дехидратация.

Чай от бъз

Чаят от бъз има превъзходен вкус и аромат. Той има успокояващи свойства, които въздействат благоприятно на нервната система. Този чай спомага за охлаждане на тялото и по-лесно понасяне на летните горещини. Намалява телесната температура и дискомфорта вследствие на високите градуси през лятото. Чаят от бъз е полезен още при главоболие, проблеми със синусите, липса на концентрация и проблеми с паметта.

Чай от розови листенца

Прекрасната роза може да бъде превърната във вълшебен чай. Нейният аромат и нежна деликатност превръщат чая в истинска наслада. Чаят от розови листенца подпомага намаляването на телесната температура през лятото, носи охлаждащ ефект на организма. В розовите листенца се съдържат етерични масла, които се борят със стреса и подобряват енергийните нива в тялото.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК