Съвети за обзавеждане на спалня

10.06.2022 | 16:53 Редактор: Жаклина Иванова
Съвети за обзавеждане на спалня

Всяка стая си има предназначение и специфичен интериор. Спалнята е едно от най-важните помещения в дома. Тя е мястото, на което си почиваме, усамотяваме се с любимия човек, възстановяваме се и посрещаме новия ден. Много е важно да бъде предназначена и обзаведена по правилния начин за нас.

Задачата да се обзаведе спалнята е наистина трудна и ако ви предстои такъв процес, вероятно се чудите от къде да започнете. В настоящата статия ще ви дадем някои ценни съвети и ще ви зададем въпроси, на които да потърсите отговор, за да обзаведете спалнята си по-най-добрия за вас начин.

Задължителните компоненти

За да е функционална и удобна спалнята, в нея трябва да присъстват някои задължителни компоненти, като легло с матрак и гардероб. Според големината на стаята се определят и другите мебели, както и тяхното позициониране в нея. Нека разгледаме какви възможности ни предлага спалнята.

Легло

Разбира се, няма как да има спално помещение без легло. За да изберете най-правилния за вас модел, е необходимо, на първо място, да определите необходимия размер. Подберете го така, че да е достатъчно голямо за сън, и в същото време, да не заема цялата стая. Определете предварително и какъв стил желаете да постигнете в интериора на стаята, за да съчетаете останалото обзавеждане за спалня с леглото. В последно време най-предпочитани и търсени са тапицирани легла от качествени материали и на изгодна цена. Предлагат лукс, комфорт и много функционалности. Прекарваме една трета от времето си в сън, важно е на какво легло ще си почиваме!

Матрак

Може би, матракът е тази част от спалнята, с която трябва да внимавате най-много. Необходимо е да го съобразите с изискванията на вашето тяло, така че да ви бъде възможно най-удобно. Съветваме ви да пробвате задължително моделите, които сте харесали, за да се убедите в техните качества. Проверете преди да закупите и не правете много компромиси с матрака.

Гардероб

Последният задължителен елемент във вашата спалня е гардеробът. Помислете за необходимата големина на височина и ширина, дали да е със стандартни или плъзгащи врати. Гардероб с плъзгащи врати и огледало ви спестява много място в стаята и понякога е единствената възможност. Предлагат се модели с практично вътрешно разпределение, както и с възможност за индивидуално конфигуриране на лостовете за закачалки и рафтовете. Важно е гардеробът да е здрав и стабилен, да притежава добри механизми и да отговаря на идеята ви за визия на стаята. Това е голяма и тежка мебел, помислете добре за гардероба, защото мястото за съхранение на дрехи винаги не стига.

Нощни шкафчета

Представете си, че тъкмо сте полегнали и се чувствате безкрайно комфортно, и внезапно ви се допие вода. Ще ви бъде доста неприятно да се наложи да станете. А ако имате нощно шкафче, можете да държите на него чаша вода, книга, телефон, дистанционно, лампа, козметика и още други малки вещи, които са ви необходими на една ръка разстояние. Удобството на това най-важното да е до теб.

Ракла

Също важна част от нашата спалня, особено когато имаме много вещи в стаята. Тя не само допълва стила в стаята, но и ни помага да я държим подредена, тъй като е предназначена за прибиране на завивки, чаршафи и възглавници. Подберете раклата така, че да е достатъчно дълбока и голяма, за да побира всичките ви спални принадлежности.

Скрин

Практична и полезна мебел в спалнята, която може да има различни приложения. Имате голям избор, защото се предлагат модели с две вратички и чекмеджета, само с чекмеджета, както и други конфигурации. Важно е от гледна точка на това, какво ще съхранявате в скрина и дали при отваряне на вратичките и чекмеджетата ще са в конфликт с други мебели. Механизмите са от обикновени до такива с плавно затваряне с дръжки или без. Полезна мебел за спалня, която никога не е излишна.

Тоалетка

Всяка жена би искала да притежава тоалетка с огледало в спалнята си. Това е мястото, където да подреди козметиката, гримовете си и да се отдаде на разкрасителни процедури. Предлагат се различни видове тоалетки с огледало, вратички и чекмеджета. Красива и практична мебел, която може да допълни и завърши интериора в спалнята ви.

Модулни системи

Ако не се чувствате достатъчно уверени, за да обзаведете сами своята спалня, винаги можете да заложите на модулна система. Модулните системи за спалня представляват готови комплекти от мебели, които включват различни компоненти. За ваше щастие, на пазара се предлага огромно разнообразие от готови конфигурации. Някои съдържат всички изброени по-горе елементи, а други – само някои от тях, така че да изберете само и единствено това, което ви е необходимо.

Няколко допълнителни съвета

Пердетата

Пердетата в спалнята имат няколко предназначения. Едното е да допълнят стила и уюта на стаята, а другото е да затъмнят помещението максимално. Затова, ви съветваме да изберете по-плътни пердета, като ги съчетаете цветово с интериора на стаята.

Килими или пътеки

За да допълните максимално домашния уют и комфорта в спалнята, добавете килим или пътеки. Те не само ще придадат повече красота, но и ще ви накарат да се чувствате по-удобно. Предлага се голям избор на цветове и материи, за да съчетаете подовата настилка, стените и мебелите в спалнята по най-добрия за вас начин.

Как да организираме покупката на обзавеждане за спалня?

Вече споменахме, че обзавеждането на спалня е доста важен процес. Независимо дали имате конкретна идея или все още се колебаете, посетете мебелен магазин Камко и разгледайте. Там ще откриете голям избор на всичко, което ви е необходимо за обзавеждането на спалня. Камко разполага с магазини в София и Варна, където да видите всички компоненти на живо, както и да пробвате матрака и леглото, за да се убедите в тяхното удобство. А след това се възползвайте от изгодните цени, страхотните условия за доставка и вземете вашите нови мебели за спалня. Превърнете обзавеждането на спалнята в едно приятно и вълнуващо преживяване!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК