Принц Луи спечели сърцата на всички на юбилея на кралица Елизабет II

Той запушва ушите си с ръце, правеше изненадани физиономии, пищя и се плези

03.06.2022 | 18:27 Редактор: Здравко Черкезов

Четиригодишният принц Луи се превърна в истинска атракция на първия ден от отбелязването на платинения юбилей на прабаба си кралица Елизабет II. Причината за това станаха искрените му реакции и физиономии. A на събитието присъстваха и принц Хари и съпругата му Меган, което е първата им публична проява от две години насам.

Малкият принц Луи спечели симпатиите на хиляди с искрените си реакции по време на авиошоуто, което наблюдава от терасата на Бъкингамския дворец заедно със семейството си. Той запушва ушите си с ръце, правеше изненадани физиономии, пищя и се плези, докато гостите наблюдаваха военния парад. Ревът на прелитащите над главите им самолети вероятно е бил прекалено силен за малкия принц.

Във втория ден на тържествата кралското семейство министър-председателят Борис Джонсън и политици от Великобритания и света се присъединиха към благодарствената служба в катедралата "Свети Павел". На нея имаше библейски четения, молитви и химни за изразяване на благодарност за управлението на Елизабет. Премиерът Джонсън беше посрещнат както от аплодисменти така и от освирквания от събралите се пред катедралата.

Самата кралица не присъства заради дискомфорт при придвижването след вчерашните празненства. Тя гледа службата по телевизията в дома си в замъка "Уиндзор". От церемониите отсъстваше и вторият син на кралицата, принц Андрю, тъй като е дал положителна проба за Ковид-19.

Принц Хари и съпругата му Меган се появиха за първи път на публична проява във Великобритания след оттеглянето от кралските им задължения преди две години. Те бяха посрещнати с аплодисменти и няколко освирквания при пристигането си за службата.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК