Невероятни маски за лице с алое вера

Активните съединения в алое вера го правят една от най-добрите грижи за кожата ни

01.06.2022 | 18:45 Редактор: Жаклина Иванова
Невероятни маски за лице с алое вера

Една от най-добрите естествени съставки в грижа за кожата е алое вера. То действа едновременно противовъзпалително и обновяващо клетките, което го прави чудесна съставка за всички типове кожа. Хидратира добре кожата, спомага за облекчаване на слънчевото изгаряне, намалява белезите от пъпки, спомага за заздравяване на повърхностни рани и други.

Активните съединения в алое вера го правят една от най-добрите грижи за кожата ни. Ето защо обичаме да си приготвяме с него и домашни маски за лице.

Стягаща маска с алое вера за зряла кожа

Морковите са богат източник на бета-каротин, който е форма на витамин А, спомагащ за поддържането на по-здрава и по-млада кожа. Той е мощен антиоксидант, който предпазва кожата от увреждане, предизвикано от околната среда. В комбинация с алое вера и още няколко съставки може да си приготвите чудесна маска за стягане на кожата на лицето.

В купичка комбинирайте 1 белтък, 1 супена лъжица ситно настърган морков, 1 чаена лъжичка гел от алое вера. Получената смес се нанася върху чиста и суха кожа. След 15-20 минути изплакнете с хладка вода и нанесете подходящ крем.

Антибактериална маска с алое вера за кожа, склонна към акне

Маслото от чаено дърво е невероятна и силно мощна съставка в грижа за кожата. За него е известно, че помага за елиминирането на бактериите, отговорни за появата на пъпки. В допълнение успокоява кожата. В купичка комбинирайте 1-2 супени лъжици гел от алое вера, 1-2 капки масло от чаено дърво и малко парче ситно настъргана краставица. Всичко се разбърква добре. Маската се оставя да действа 10-15 минути. След изплакването ѝ нанесете подходящ крем.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.
 
Харесайте страницата ни във Facebook ТУК