Кои действия застрашават приятелството?

Интимните отношения между приятели разрушават дружбата

31.05.2022 | 06:30 Редактор: Теодора Патронова
Кои действия застрашават приятелството?

Смята се, че близките приятели могат да споделят всичко, но има определени ситуации, които могат да развалят дори най-силната връзка. Всеки човек има свои собствени табута, които са неприемливи лично за него – за някои това е нарушаване на личните граници, за други – съвместни финансови въпроси или ежедневни аспекти, които изискват колективни решения, разкрива психологът Олга Романив пред marieclaire.

Кои са правилата, които не трябва да се нарушават, за да не разваляме приятелството?

Даване или заемане на пари

Въпреки способността да решавате финансовите си проблеми с помощта на приятели, все пак си струва да го направите сами. Приятелят не е банка. Никога не забравяйте за човешкия фактор и се опитайте да разпределите финансите си, без да прибягвате до помощта на трети страни.

Започнете романтични отношения с бивши партньори на приятели

Няма значение дали сте започнали да излизате с бившия приятел на приятел или имате един обект на обожание. В тази ситуация всичко зависи от вашите вътрешни вярвания и ценности, но си струва да помислите как ще приемете факта, че бившият ви партньор се е появил отново в живота ви, но вече рамо до рамо с приятел?

Имате интимност един с друг

Интимните отношения между приятели разрушават дружбата. Вие общувате, сближавате се по интереси, но си струва да запомните, че има линия, която трябва да пречи да проявявате интимна симпатия. Те стават причина отношенията да се деформират, появяват се други емоции, задължения, променят се обичайните реакции. 

Правите съвместен бизнес

Можете да имате печеливш бизнес с познат, но не и с приятел. Винаги можете да изразите претенциите си към подчинен или партньор. Бизнесът включва много стресови ситуации, както във всяка професионална дейност. Ето защо има бизнес отношения, при които ръководството си запазва правото да уволни нежелан служител и да не толерира неговата непригодност поради твърде близки отношения. 

Четете повече по темата в tialoto.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК