"Весели, сърдечни, умни". Столичното 51-во училище изпрати Випуск 2022

Предизвикателствата пред младите хора тепърва предстоят и те са готови за тях

12.05.2022 | 19:52 Редактор: Здравко Черкезов

Тържествено изпращане на Випуск 2022. Дванайсетокласниците се разделят с училище, броени дни преди зрелостните изпити. 

51. СОУ "Елисавета Багряна" изпраща 85 дванайсетокласника, изпълнени с надежди и мечти за бъдещето. Един от тях е Валери.

"Както всеки, развълнуван, приповдигнати сме", сподели той.

Валери завършва паралелка с изучаване на софтуерни и хардуерни науки, но иска да продължи да учи в Националната спортна академия, защото е волейболист.

"До момента се занимавам професионално и така смятам да продължа. В "Сливнишки герои", мечтае абитуриентът.

Празничният ден донесе и малко тъга за учителите, които се разделят със своите ученици, с които са били заедно през последните 5 години.
 
"Аз обещах днес да не плача. Емоциите са много смесени. От една страна сме горди, че нашите абитуриенти завършват, от друга ми е мъчно, че се разделям с тях, но ние оставаме приятели", сподели учителят по БЕЛ Нели Рашева.

"Прекрасни деца са, едни от най-добрите, които сме имали - весели, сърдечни, умни", посочи директорът на 51. СОУ Асен Александров.

Следващата седмица обаче абитуриентите ще трябва да се върнат в училище за полагане на задължителните държавни зрелостни изпити.

"Много от тях са много добри математици, ще се явят на матура, на кандидат-студентски изпити по математика. На всички пожелавам успешно полагане на изпитите", каза учителят по математика зам-директор Лариса Нешева.

Предизвикателствата пред младите хора тепърва предстоят и те са готови за тях. Първо обаче ще празнуват.

Вижте повече в репортажа на Даниела Владимирова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК