Вкусна рецепта за Гергьовден: Печено агнешко с чесън и пресни картофи

Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса

05.05.2022 | 16:50 Редактор: Искра Ангелова
Вкусна рецепта за Гергьовден: Печено агнешко с чесън и пресни картофи

Продукти:

- 1 парче агнешко месо около 1,5-2 кг

- 1,5 кг пресни картофи

- 10 стрити скилидки чесън

- 1 с.л. прясно нарязан розмарин

- 2 ч.л. пресни листа от мащерка

- 3-4 с.л.зехтин или олио

- сол, черен пипер на вкус

- 50 г масло

Приготвяне:

Овкусете месото от всички страни със сол и черен пипер. В купичка комбинирайте чесъна, наситнените мащерка и розмарин, олиото. Хубаво намажете агнешкото. Пресните картофки се измиват добре и се слагат в достатъчно дълбока тава. Овкусяват се със сол, черен пипер и няколко малки парченца масло. Върху тях се поставя месото и тавата се покрива добре с фолио за печене, съветва az-jenata.bg.

Печете в предварително загрята фурна на 220 градуса за два часа и половина - три. След това премахнете фолиото, намалете фурната до 170 и запечете, докато месото хване златиста коричка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК