От рецептите на баба: Печен агнешки бут за Великден

Загрейте фурната на 200-220 градуса.

14.04.2022 • 23:33 Редактор:
Сподели във Facebook Изпрати в Mesanger Изпрати в Mesanger
От рецептите на баба: Печен агнешки бут за Великден
От рецептите на баба: Печен агнешки бут за Великден

Великден е един от най-прекрасните пролетни празници. Толкова цветен не само заради яйцата, които ще обагрим. Запазили сме традициите, които нашите баби са предавали на поколенията. В стария тефтер имаме чудесни бабини рецепти за Великден.

А ето как да приготвите вкусен печен агнешки бут:

Продукти:

- 1 агнешки бут

- 1 връзка пресен лук

- 4-5 стръка джоджен

- сол

- червен пипер

- черен пипер

- розмарин

Приготвяне:

Измийте месото добре. Намажете добре със солта и подправките. Втрийте ги в месото. Оставете бута да почине в намазнена тава за 20 минути и да поеме ароматите. В тавата налейте 1 чаша топла вода. Нарежете лука и пресния джоджен на ситно. Добавете ги във водата. Загрейте фурната на 200-220 градуса, съветва https://www.az-jenata.bg.

Сложете агнешкия бут да се пече за 15-20 минути, докато хване лек загар. След това покрийте и намалете фурната на 160-180 градуса. Печете за около 3 часа. Ако през това време се наложи, долейте вода, за да не остане месото сухо. Преди да го извадите от фурната, махнете фолиото, усилете градусите и печете за още 10-15 минути до златист загар.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


  • Последни
  • Четени
1
1 rate up comment rate down comment 0

преди 3 години
Бабите ни дали са имали розмарин? Може и да са имали, знам ли ;р Сигнализирай за неуместен коментар
Любопитно виж всички Виж всички
Четени виж всички Виж всички
Последни новини виж всички Виж всички