Храните, богати на полезни мазнини

Яйцата ни осигуряват ситост за дълго време

01.05.2022 | 12:40 Редактор: Ваня Кузманова
Храните, богати на полезни мазнини

Когато искаме да поддържаме добра фигура и здраве, да отслабваме и да сме енергични, ние се нуждаем от здравословни храни с високо съдържание на мазнини. Те не само добавят повече вкус, но са чудесни и за консумация като междинна закуска. Някои самостоятелно или в комбинация с други полезни съставки.

Яйца

Яйцата са една много полезна храна, която ни осигурява ситост за дълго време. Съдържат добри количества мазнини, протеини, селен и холин, витамини А, D.

Авокадо

В едно средно голямо авокадо се съдържат около 21 грама мазнини. Кремообразното авокадо ни осигурява и фибри. То е чудесно допълнение към вашето смути, салата, тост.

Орехи

Орехите са вкусна храна, която ни засища, богата на полезни омега-3 и омега-6 мастни киселини, мазнини, селен, манган и мед. Хубаво е да ги консумираме без добавени сол, карамел, шоколад.

Бадеми

Като цяло ядките са богати на полезни и засищащи мазнини. Бадемите освен мазнини, ни осигуряват и важния антиоксидант витамин Е. Чудесни са за междинна закуска, като допълнение към смути, овесена каша, сурови десерти.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК