Какви са ползите от динята за кожата?

Този плод намалява стареенето 

30.04.2022 | 23:00 Редактор: Ваня Кузманова
Какви са ползите от динята за кожата?

Динята е един превъзходен, сочен, сладък плод, изпълнен с ценни за организма вещества, които обаче са също толкова ефективни и в грижата за кожата. Динята хидратира организма, но и кожата. Тя е изпълнена с витамини, минерали и антиоксиданти, които имат фантастичен ефект върху кожата. Благодарение на тях динята може да помогне да си осигурите по-ярък, гладък и плътен тен на кожата.

Какви са ползите от динята за кожата?

Тъй като динята е изключително богата на антиоксидантите витамин С, Е и А, тя се бори с възпаленията, стимулира синтеза и усвояването на колагена, забавя стареенето. Изключително богата е на вода, което хидратира кожата отвътре и отвън, според mindbodygreen.com.

Намалява стареенето

Доброто състояние на кожата зависи от това как се храним и с какво я третираме, предпазваме ли я достатъчно от слънцето и грижим ли се да е подхранена с нужните антиоксиданти и антистареещи съставки. Динята предлага всичко това в комбинация с щателна хидратация. Тази компилация от здравословни вещества в нея спомага за забавяне на появата на бръчки.

Хидратация

Динята е много богата на вода. Но това не е всичко. В нея се съдържат витамин Е и витамин С, които имат допълнителни овлажняващи свойства. Те спомагат за намаляването на загубата на влага от кожата и същевременно стимулират колагена.

Успокоява кожата

Кората на динята съдържа противовъзпалителни вещества, които могат да са полезни в облекчаването на възпаления, подуване, зачервяване, раздразнения по кожата. Ефективна е дори за облекчаване на слънчево изгаряне.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК