Сигнали, че сме депресирани и трябва да променим ежедневието си

Имаме проблеми с паметта и концентрацията

25.04.2022 | 13:11 Редактор: Жаклина Иванова
Сигнали, че сме депресирани и трябва да променим ежедневието си

Наричат депресията "емоционалната чума на 21 век". Градската среда, модерният начин на живот, стресът и напрежението, трудността в намирането на партньор и истински приятели могат да сринат човек. Много хора живеят в примката на депресията - не си дават сметка за страданието, което имат.

Съществуват някои сигнали, които подсказват, че сте потънали в депресия: Кои са те?

Чувствате се уморени, направо изцедени

Умората сама по себе си не е симптом, защото всеки модерен човек я чувства, особено в динамичното ежедневие на града. Липсата на енергия и желание за вършене на задачи и ангажименти, особено приятни такива, е безспорен признак на депресия.

Имате проблеми с паметта и концентрацията

Започнали сте да забравяте важни дати и събития, дори рождените дни на най-близките ви. Четете нещо и веднага забравяте какво сте прочели. Не можете да се съсредоточите, когато работите. Мислите ви и погледът ви блуждаят в пространството. Колегите ви забелязват, че нещо не е наред.

Имате проблеми със съня

Разстройствата на съня, причинени от депресията, могат да се характеризират с безсъние, трудности в заспиването, но и прекалено продължително спане - повече от 12 часа. Липсата на енергия и отпадналостта допълнително засилват желанието да си останете в леглото.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК