Храните, които ни помагат в борбата с косопада

Сьомгата е богата на омега 3, витамин D и протеини

13.04.2022 | 14:00 Редактор: Ваня Кузманова
Храните, които ни помагат в борбата с косопада

Андрогенната алопеция, известна още като (оплешивяване), е най-честата форма на косопад при мъжете и по-рядко при жените.

По-честите причини за косопад при жените включват медицински състояния, като хипотиреоидизъм. Може да се дължи и на лекарства, включително орални контрацептиви, на хранителен дефицит или на физиологичен или емоционален стрес.

Човешката коса също се нуждае от храна. При забелязване на съществено окапване или оредяване на косата, консултацията с лекар е наложителна, но има и естествени мерки, които човек може да предприеме за себе си, без да натоварва бюджета си. 

За орехите е известно, че помагат за понижаване на холестерола, контролират диабета и спомагат за забавяне на процеса на стареене, но те също могат да помогнат и за предотвратяване на косопада.

"Орехите съдържат витамин Е, омега-3 мастни киселини, цинк, селен и протеини", казва нутрициологът Лиза Йънг.

"Сьомгата заедно с други по-мазни риби също е богата на омега 3, витамин D и протеини, като съдържа селен и витамини от група В", допълва Йънг.

Яйцата, независимо дали бъркани, твърдо сварени, като добавка в салата или под друга предпочитана форма, могат да бъдат чудесно допълнение към диета, посветена на борба с косопада. 

Повече по темата четете в puls.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


1
0 rate up comment rate down comment 0
блуба
преди 2 години
И скумрията е богата на същите! В същото време е мн по-евтина. Да не говорим, че сьомгата, която ни продават е аквакултура. Поинтересувайте се за тези ферми за сьомга и ще ви се отще да я ядете. Сигнализирай за неуместен коментар