Ето по какво да различим симптомите на пролетна алергия и грип

Всеки има алергия към различни видове растения

12.04.2022 | 20:15 Редактор: Жаклина Иванова
Ето по какво да различим симптомите на пролетна алергия и грип

Сезонът на грипа и настинките е към края си, но въпреки това вируси върлуват навсякъде около нас целогодишно. Те предизвикват симптоми, които можем да объркаме с тези при сезонна алергия. Пролетта е сезонът, в който се обострят тези алергии, което предполага появата на признаци и симптоми, наподобяващи тези при вирусни инфекции. Ето защо е лесно да объркате тези две състояния.

Внимание! Статията е информативна. Ако имате някакви симптоми, консултирайте се с лекар.

Пролетните алергии обикновено започват през март с появата на прашеца на растенията. Всеки човек има алергия към различни видове растения. Това може да се докаже с кръвен тест, който най-точно да покаже към кой или кои точно полени имате непоносимост.

1. Кихане.

Кихането е характерно и за двата типа страдания. То може да се появи и при алергии, и при настинка. Но ако сте болни, кихането няма да се случва толкова често, колкото при алергии. Ако сте в близост до растения или прашец, към които имате непоносимост, кихането ще е значително по-често. В зависимост от тежестта на алергията при някои хора кихането може да се случва по няколко пъти в минута.

2. Кашлица и възпалено гърло.

Много хора си мислят, че са болни, а всъщност страдат от пролетни алергии. Кашлицата и възпаленото гърло не са характерни само за вирусните инфекции. Могат да се наблюдават и при алергии през пролетта.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК