fallback

Кралски биограф обясни скандалните действия на кралица Елизабет II

Принц Андрю изпадна в немилост заради съдебна битка с американката Вирджиния Джуфре

02.04.2022 | 18:08 Автор: Искра Ангелова

Кралският биограф Робърт Джобсън обясни скандалната постъпка на британската кралица Елизабет II, която пристигна на годишнината от смъртта на съпруга си в края на март ръка за ръка с опозорения принц Андрю, който беше обвинен в изнасилване на непълнолетна, съобщи изданието People. Джобсън твърди, че други членове на кралското семейство са предпочели да се дистанцират от Ендрю, но Елизабет II настоя на обратното.

Според него с действията си кралицата е искала да демонстрира, че подкрепя сина си, както през февруари публично застанала на страната на съпругата на принц Чарлз - Камила.

"Обезщетение платено, а в очите на закона той не е виновен за нищо. Тя вярва в Андрю. Дори и да изчезне от обществения живот, той успя да отдаде почит на баща си, който въпреки всичко беше много горд със службата на Ендрю в Кралския флот и участието му в конфликта за Фолклендските острови", написа кралският биограф Робърт Джобсън, цитиран от БГНЕС.

Кралица Елизабет II бе дошла на възпоменателната служба за принц Филип в Уестминстърското абатство ръка за ръка с принц Андрю. Той я придружава по пътя й от Уиндзор до Бъкингамския дворец, а оттам до Уестминстърското абатство.

Принц Андрю изпадна в немилост заради съдебна битка с американката Вирджиния Джуфре, която го обвини в сексуално насилие. Тя твърди, че през 2001 г., когато е била на 17, е била принудена да прави секс с принца три пъти. Съд в САЩ отказа да отхвърли гражданския иск на Джуфре и нареди на Андрю да свидетелства под клетва. 

За да избегне разпит, принцът се съгласи да плати на Джуфре 12 милиона британски лири.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Любопитно
fallback