Кралски биограф обясни скандалните действия на кралица Елизабет II

Принц Андрю изпадна в немилост заради съдебна битка с американката Вирджиния Джуфре

02.04.2022 | 18:08 Редактор: Искра Ангелова
Кралски биограф обясни скандалните действия на кралица Елизабет II

Кралският биограф Робърт Джобсън обясни скандалната постъпка на британската кралица Елизабет II, която пристигна на годишнината от смъртта на съпруга си в края на март ръка за ръка с опозорения принц Андрю, който беше обвинен в изнасилване на непълнолетна, съобщи изданието People. Джобсън твърди, че други членове на кралското семейство са предпочели да се дистанцират от Ендрю, но Елизабет II настоя на обратното.

Според него с действията си кралицата е искала да демонстрира, че подкрепя сина си, както през февруари публично застанала на страната на съпругата на принц Чарлз - Камила.

"Обезщетение платено, а в очите на закона той не е виновен за нищо. Тя вярва в Андрю. Дори и да изчезне от обществения живот, той успя да отдаде почит на баща си, който въпреки всичко беше много горд със службата на Ендрю в Кралския флот и участието му в конфликта за Фолклендските острови", написа кралският биограф Робърт Джобсън, цитиран от БГНЕС.

Кралица Елизабет II бе дошла на възпоменателната служба за принц Филип в Уестминстърското абатство ръка за ръка с принц Андрю. Той я придружава по пътя й от Уиндзор до Бъкингамския дворец, а оттам до Уестминстърското абатство.

Принц Андрю изпадна в немилост заради съдебна битка с американката Вирджиния Джуфре, която го обвини в сексуално насилие. Тя твърди, че през 2001 г., когато е била на 17, е била принудена да прави секс с принца три пъти. Съд в САЩ отказа да отхвърли гражданския иск на Джуфре и нареди на Андрю да свидетелства под клетва. 

За да избегне разпит, принцът се съгласи да плати на Джуфре 12 милиона британски лири.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК