Неиздаван албум ще зарадва феновете 6 години след смъртта на Принс

Записът е завършен през 1986 година

17.03.2022 | 10:02 Редактор: Искра Ангелова
Неиздаван албум ще зарадва феновете 6 години след смъртта на Принс

Неиздаваният албум на емблематичния американски актьор, композитор и певец Принс, който носи заглавието Camille най-накрая ще бъде споделен със света. Нечуваната тава, чието име съвпада с женското алтер его на музиканта, ще излезе под шапката на лейбъла Third Man Records 6 години след смъртта му.

Записът е завършен през 1986 г. в периода, когато Принс е най-популярен. Любопитното е, че докато работи върху него, той е под влияние на своята женска сценична същност Камил, която, както подсказва и името на абума, до голяма степен направлява и музиката в него. Издаването му обаче е отменено малко след продуцирането на записа.

За щастие, сега съоснователят на Third Man Records Бен Блекуел разкри, че лейбълът ще се погрижи Camille да види бял свят. "Най-накрая ще го издадем", даде заявка той пред изданието Mojo, добавяйки, че също така е получил зелена светлина от наследниците на покойния певец. "Те бързо се съгласиха", сподели той. Освен това Camille най-вероятно ще излезе тъкмо под името на Камил, а не на Принс.

Всичките осем парчета от албума са били пускани в известен капацитет, но никога не са излизали компактно и концептуално подредени в един албум и освен това са трудни за намиране онлайн. Редица от песните бяха включени в Sign O’ The Times, докато например песента Rebirth Of The Flesh се появи едва през 2020 г. в Super Deluxe изданието на същия албум.

Осемте песни, които ще бъдат включени в Camille са: Rebirth Of The Flesh, Housequake, Strange Relationship, Feel U Up, Shockadelica, Good Love, If I Was Your Girlfriend и Rockhard In A Funky Place.

Припомняме, че миналата година поредният "изгубен" албум на Принц – Welcome 2 America, беше издаден повече от десетилетие след като записването му. Негов фокус бяха междурасовите отношения, политическото разделение и социалната справедливост. "Светът е изпълнен с погрешно поведение. Визията на Джордж Оруел за бъдещето е тук. Имаме нужда да останем непоколебими във вярата в предстоящите изпитателни времена", гласяха пророческите думи на самия Принс за албума си през 2010 г., припомня "Монитор".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК