5 от най-добрите продукта при белези от акне

Витамин C може да помогне при изсветляването на по-тъмните следи

16.03.2022 | 23:10 Редактор: Ваня Кузманова
5 от най-добрите продукта при белези от акне

Човек много трудно може да се отърве от белезите от акне, дори и след процедури като лазер и други. В повечето случаи за успешно справяне с този вид белези е необходимо повече време. Въпреки това обаче съществуват различни продукти и вещества, които могат да подобрят състоянието на кожата.

1. Цинк

Цинкът или по-конкретно слънцезащитните кремове на основата на цинк или титан са много ефективни при някои белези, особено при хиперпигментирани такива. Когато човек не се излага редовно на слънце може да предотврати влошаването на своите белези.

2. Светодиодни светлини

Светлодиодните (LED) светлини, за разлика от слънчевите, са противовъзпалителни и не излъчват никакви ултравиолетови лъчи.
Освен това различните цветове на LED светлината имат различна дължина на вълната. Въпреки необходимостта от направата на допълнителни проучвания е показано, че LED светлините дават обещаващи резултати за изглаждане на бръчките и изчистването на старческите петна.

3. Витамин А

Друго популярно вещество, което може да помогне различните белези е витамин А. Витамин А е съставка, която се открива в лекарството за акне с рецепта - ретинол А, и в други продукти съдържащи ретинол, които се предлагат без рецепта. Известни са много различни кремове, които съдържат витамин A.

4. Витамин C

Витамин C също може да помогне при изсветляването на по-тъмните белези от акне. Подобно на други антиоксиданти, витамин С действа чрез намаляване на вредните свободни радикали и възпалителните молекули в кожата.

5. Плодови киселини

Плодовите киселини са много добри естествени ексфолианти, които ускоряват и подобряват някои клетъчни процеси и потенциално биха могли да изгладят и изтънят белезите. Плодовите киселини са например гликоловата, млечната и лимонената киселина.

Повече по темата четете в puls.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК