Подобрете настроението и удължете живота си с тези лесни трикове

За да събудите организма и да имате енергия, вземете си хладен душ

04.03.2022 | 22:22 Редактор: Ваня Кузманова
Подобрете настроението и удължете живота си с тези лесни трикове

Оказва се, че има някои простички неща, които ако вършите за 10 минути на ден, ще сте с по-добро настроение и ще се усмихвате повече. А дори могат и да удължат живота. 

Една чаша червено вино

Да пиете по една чаша вино всяка вечер, не само може да удължи живота, но и може да подобри паметта ви и да направи ума ви по-остър, казват изследователи. Червеното вино съдържа ресвератрол - химикал, който доказано има свойства против стареене. Ако пиете от тази напитка умерено, може да живеете по-дълго, да имате по-добра памет и да намалите риска от кардиоваскуларни заболявания.

Танци

Заради пандемията вероятно ходите по-рядко по дискотеки и барове, или на уроци по танци, но това не значи, че трябва да спирате да танцувате! Пуснете си музика и се разкършете за малко вкъщи. Дори може да го направите, докато вършите нещо друго - чистене, приготвяне на вечеря и т.н. Музиката доказано носи добро настроение, а физическата активност удължава живота.

Дрямка

Ако имате възможност, поспете малко следобед. Дрямката не е навик само на мързеливците. Не е задължително тя да е дълга - понякога 10-20 минути стигат, за да презаредите. По-дългият следобеден сън пък само ни изморява още повече.

Студен душ

За да събудите организма и да имате енергия, вземете си хладен душ. Студената вода подобрява циркулацията и може да помогне на тялото да се излекува по-бързо, както и пази сърцето здраво.

Повече по темата четете в Teenproblem.net

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК