Защо мъжете си тръгват от жените, които иначе обичат?

Чувстват се притиснати и нищожни

09.02.2022 | 15:33 Редактор: Жаклина Иванова
Защо мъжете си тръгват от жените, които иначе обичат?

Разпадането на връзката и раздялата идват по различни причини. В повечето случаи мислим, че е заради конфликти, неразбирателства, изневери, несходства в характерите. В такива и други подобни случаи раздялата е някак предизвестена. Случват се поредица от събития, които пречат на благоприятното развитие на отношенията, което в крайна сметка води до раздяла.

Но има и случаи, в които раздялата идва изневиделица. А всъщност в основата на разпада на връзката никога не стои "нищо". Обяснение има, дори в случаите, когато мъжете изоставят иначе "добрите жени" - жените, които се смятат за добра партия, онези, които не са направили нищо лошо, за да влошат отношенията, не и на практика.

Защо мъжете си тръгват от жените, които иначе обичат, но с които не могат да продължат връзката си?

Ето няколко прости причини, поради които мъжете изоставят добрите жени в живота си.

1. Чувстват се притиснати и неадекватни.

Една жена може да е "добра" по много показатели. Красива, умна, способна, самостоятелна и независима, отговорна към нещата, които прави и в подхода си към парите. Може да е прекрасна майка, да не е изневерявала на мъжа си или на бившите си партньори.

Но наред с това тя може да е изискваща повече любов, да е недоволна от усилията и постиженията на партньора си. Може да е твърде осъдителна в изказванията и действията си. Възможно е да се опитва да промени мъжа си по неин вкус. Всички тези и други несъзнателни женски действия могат да накарат мъжа да си тръгне от иначе добрата жена, в която е дълбоко влюбен.

Понякога мъжете напускат най-голямата любов в живота си, защото се чувстват нищожни, притиснати, неоценени, със смазано самочувствие.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК