Ето кои са причините за подпухналите клепачи

Подутите очи са нещо, което никоя жена не иска да вижда в огледалото

02.02.2022 | 08:52 Редактор: Жаклина Иванова
Ето кои са причините за подпухналите клепачи

Подутите очи са нещо, което никоя жена не иска да вижда в огледалото, когато се събуди. Подпухналите клепачи са много неприятен проблем, с който милиони се сблъскват и който може да има редица причини, различни от недоспиване.

Гримът до голяма степен може да прикрие проблема и да върне самочувствието ви, но подпухването може и да е симптом на друг по-сериозен проблем.

Причините за подпухнали клепачи варират от недоспиване, задържане на течности, алергии, до проблеми с бъбреците, черния дроб и други, според дерматолога доктор Кори Хартман, цитиран от healthdigest.com.

Очите са зона от лицето с изключително специална и деликатна кожа. Тя е уязвима и податлива на промени, както от външната среда, така и от процеси вътре в организма.

Една от честите причини за все по-неподатливо на третиране подпухване на клепачите и зоната под очите е стареенето. За съжаление, с течение на времето кожата в тази област става все по-нееластична и податлива на натрупване на мазнини и течности. Така клепачите и зоната под очите започва да увисва и да изглежда по-подпухнала от останалите области на лицето.

Други фактори също могат да окажат негативен ефект върху клепачите – генетични фактори, тютюнопушене, консумация на алкохол, прекомерна консумация на солени или сладки храни. В такива случаи третирането на подпухналите клепачи може да стане, като се ограничат солта и захарта от диетата. Това ще има положителен ефект не само върху кожата около очите, но и върху целия организъм.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК