Домашна маска за тъмни кръгове под очите и подпухнали клепачи

Киселото мляко намалява усещането за напрежение

26.11.2021 | 22:35 Редактор: Жаклина Иванова
Домашна маска за тъмни кръгове под очите и подпухнали клепачи

Тъмни кръгове под очите, подпухнали клепачи. Колкото и да ги прикриваме с грим - те са си там. В края на деня сякаш още по-видими.

Знаем, че студените компреси с чай помагат при торбички и тъмни кръгове. Има и чудесни масла, козметични грижи. Но не бива да забравяме и за две съставки, които често са част от нашите домашни маски за лице, които ни освежават – куркума и кисело мляко.

Защо точно куркума и мляко?

Куркумата се използва от дълги години в аюрведа за здраве и красота. Въпреки своя интензивен цвят, тя спомага за намаляване на пигментните петна, стяга кожата, богата е на важни антиоксиданти, които са полезни за нея и подобрява цялостния ѝ вид.

От друга страна, киселото мляко естествено съдържа млечна киселина, която помага за нежното ексфолиране на кожата, премахвайки мъртвите кожни клетки. Леко охладено, поставено като маска в зоната на околоочния контур, киселото мляко намалява усещането за напрежение и подпухналостта, пише az-jenata.bg.

За маската ще ви бъдат необходими следните продукти:

1 супена лъжица кисело мляко.
1 чаена лъжичка куркума на прах.

Всички съставки се комбинират добре. Маската се нанася върху проблемните зони на чиста и суха кожа. Оставя се да подейства 10-15 минути, след което се изплаква с хладка вода и се нанася подходяща козметика.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК