Ето как лесно да скрием тъмните кръгове под очите

Зеленчуците съдържат много вода, което подпомага хидратацията на околоочната зона

27.10.2021 | 06:30 Редактор: Жаклина Иванова
Ето как лесно да скрием тъмните кръгове под очите

Тъмните кръгове под очите винаги издават, че не сме нанесли слънцезащита, не сме се наспали, не се храним правилно или пък не консумираме достатъчно вода. Разбира се тяхната поява може да се дължи на алергии, генетика, тон на кожата, възраст и други фактори.

Освен козметичните продукти и процедури, които са насочени за коригирането им, тъмните кръгове под очите могат да бъдат минимизирани и благодарение на някои храни и хранителни елементи.

Домати

Богати са на множество антиоксиданти, но и на ликопен, който е каротиноиден пигмент, придаващ червения цвят на този плод. Ликопенът е уникален, защото помага за защита на кръвоносните съдове и подпомага кръвообращението. Смята се, че действа благоприятно и върху съдовете под очите, подобрявайки кръвообращението в тази деликатна зона на лицето.

Краставици

Обикновено слагаме от тях върху клепачите си, за да снемем умората и да намалим подпухването и тъмните кръгове. Но консумацията на краставици също допринася за нашата красота. Зеленчуците съдържат много вода, което подпомага хидратацията на околоочната зона, като същевременно се борят срещу тъмните кръгове.

Също така са богати на силициев диоксид, който може да помогне за синтеза на колаген и така да се намали появата на бръчки около очите. Западни дерматолози споделят, че консумацията на достатъчно количество вода си остава една от най-добрите стратегии в борбата със стареенето на кожата във всяка област на лицето.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК