Синини по кожата и загубата на апетит са признаци за проблеми с черния дроб

Неалкохолната мастна чернодробна болест е особено опасна за организма

13.10.2021 | 17:24 Редактор: Искра Ангелова
Синини по кожата и загубата на апетит са признаци за проблеми с черния дроб

Учени от университета "Джонс Хопкинс" направиха проучване на основните външни признаци за заболяване на черния дроб. Пълният списък със симптомите е публикуван на официалната страница на учебното заведение.

Сред тях попада и образуването на синини по кожата, без за това да има друга причина като удари или някакви наранявания. За наличието на проблеми с черния дроб подсказват появата на гадене, загубата на апетит, усещането за слабост и умора.

В някои случай заболяването на черния дроб може да предизвика и жълтеница, при която високо съдържание но билирубин предизвиква пожълтяване на кожата и на бялата част на очите.

Неалкохолната мастна чернодробна болест е особено опасна за организма. Мазнините започват да се натрупват в органа на пациента, което в крайна сметка води до възпаление и появата на белези върху черния дроб, информира БГНЕС.

Хранителните навици са от голямо значение за здравословното състояние на човека, затова лекарите препоръчват да се консумират храни с високо съдържание на протеини. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК