При настинка: Рецепта за пикантна картофена крем супа със сирене

Тя може да ни помогне дори да засилим имунитета си

31.01.2022 | 11:37 Редактор: Искра Ангелова
При настинка: Рецепта за пикантна картофена крем супа със сирене

Супата е едно от най-често приготвяните ястия. Хапвате я в различни варианти през цялата година и особено през есенно-зимните месеци, когато сме изложени по-често на настинки и грип. Съчетаваща в себе си изобилие от любими съставки, супата може да ни помогне да се възстановим по-бързо от неразположенията и дори да засилим имунитета си.

Ето апетитна рецепта за картофена крем супа със сирена при настинка.

Продукти:

- 500 г картофи

- 2 стръка копър

- 1 стрък магданоз

- 2 скилидки чесън

- 1 яйце

- 30 мл олио

- 250 г сирене

- 1 щипка черен пипер

- 2 люти чушки

- 1 щипка сол по желание

Приготвяне:

Загрейте олиото в дълбока тенджера. Запържете в него намачкания чесън. Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Долейте 1 и ½-2 литра вода в тенджерата заедно с олиото и чесъна. Прибавете картофите вътре и варете до пълното им омекване.

Нарежете магданоза на ситно, намачкайте сиренето. Застройте супата с яйцето като внимавате да наливате бавно, за да не се пресече. Може и да го разбъркате настрана с малка част от супата, а след това да го върнете вътре и да разбъркате, съвета az-jenata.bg.

Добавете намачканото сирене. Нарежете на ситно и лютите чушки. Добавете и тях. Гответе супата няколко минути. След това пасирайте. Накрая прибавете намачканото сирене, копъра и черния пипер. При нужда подправете със сол. Сервирайте всяка купичка супа гарнирана с малко магданоз.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
Е коли пъти да добавяме сирене Сигнализирай за неуместен коментар