Натуралните продукти в борбата с тревожността

Ароматерапията е метод, който често се препоръчва

27.01.2022 | 23:18 Редактор: Ваня Кузманова
Натуралните продукти в борбата с тревожността

Тревожността е много често срещано нарушение, свързано с менталното здраве на човека, което може да се появи в резултат на различни причини.

Съществуват няколко естествени средства и методи за лечение на тревожност и стрес. Те като цяло са безопасни за приложение по време на други конвенционални терапии.

Ароматерапията е метод, който често се препоръчва. Миризмата на успокояващи растителни масла може да помогне за облекчаване на стреса и тревожността. Някои аромати работят по-добре за някои хора от други. Поради тази причина е важно човек да експериментира с различни опции и да открие най-подходящата за него.

Друга алтрернатива за тези състояния е конопеното масло. Канабидиолът е производно на растението канабис или марихуана. За разлика от други форми на марихуаната, това масло не съдържа тетрахидроканабинол или THC, което е веществото, създаващо чуството за наркотично опиянение.

Много билкови чайове също са от полза при тревожност и улесняват съня. Някои хора намират процеса на приготвяне и пиене на чай за успокояващ, но някои чайове могат да имат по-пряк ефект върху мозъка, което да доведе до намаляване на чувството на тревожност.

Много важна е консултацията с лекар, който е запознат с билковите добавки и потенциалните им взаимодействия с други лекарства.

Повече по темата четете в puls.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК