Щастието - състоянието на духа, което изграждаме сами

Не позволявайте мнението на другите да ръководи живота ви

19.01.2022 | 23:23 Редактор: Ваня Кузманова
Щастието - състоянието на духа, което изграждаме сами

Щастието е състояние на духа, което ние сами изграждаме. Материалните предмети, богатството, благата, с които се сдобиваме могат да повишат за кратко усещането за щастие и благоденствие, но след това рязко да се почувстваме апатични.

Щастието е много повече от това. То е съвкупност от различни вътрешни състояния – как се чувстваме сами със себе си, какво мислим за себе си, как се изразяваме и как се вписваме в различните социални и професионални колективи.

Една от най-важните предпоставки за позитивното усещане за щастие е себеуважението. Ако сте приоритет за самите себе си, ще ви е по-лесно да предприемате всяка стъпка в живота си без да пренебрегвате нуждите си в полза на тези на другите.

За да повишите усещането си за щастие, вижте кои са нещата, които ви пречат да се чувствате истински щастливи.

Позволявате мнението на другите да ръководи живота ви

Хората, които се влияят от чуждото мнение, които се опитват да се харесат на другите, да постъпят правилно според мнението на другите, страдат от безпокойство и тревожност. Те са онези, чиито нива на щастие са доста по-ниски, отколкото на тези, живеещи по свои правила и неинтересуващи се от това какво другите ще си помислят за тях.

Срам от минали провали

Миналото ви определя бъдещето ви дотолкова, доколкото позволите то да поваля и стопира опитите ви за прогрес. Хубаво е да се учите от грешките си, но не и да им позволявате да погълнат стремежите ви и да ви откажат да се опитвате в бъдеще.

Повече по темата четете в Az-jenata.bg 

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК