Рецепта за вкусни хрупкави италиански хлебчета с чесън

Загрейте фурната на средна температура

19.01.2022 | 20:45 Редактор: Искра Ангелова
Рецепта за вкусни хрупкави италиански хлебчета с чесън

Продукти:

- 3 бр италианска чабата

- 5 супени лъжици разтопено масло

- 2 супени лъжици зехтин

- 3 скилидки чесън

- 1 чаена лъжичка сушен риган

- 1 чаша настъргано сирене моцарела

 -сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Загрейте фурната на средна температура. Нарежете хлебчетата на филии.

В малка купа смесете маслото, зехтина, чесъна (намачкан), ригана, солта и черния пипер. Разстелете сместа равномерно върху филийките.

Постелете хартия за печене в плитка тава. Печете хлебчетата за около 5 до 10 минути или докато станат леко кафяви. Малко преди да са готови поръсете с моцарелата и запечете за още 2-3 минути.

Сервирайте, докато са топли, съвета az-jenata.bg.

Забележка: Можете да използвате и обикновена франзела.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК