Портфейлът с недвижими имоти на Джеф Безос нарасна до близо $600 млн.

Основателят на Amazon има нетно богатство от $195 млрд.

05.01.2022 | 10:44 Редактор: Жаклина Иванова
Портфейлът с недвижими имоти на Джеф Безос нарасна до близо $600 млн.

Портфейлът с недвижими имоти на основателя на Amazon - Джеф Безос, е достигнал нови космически висини през 2021 г., като е набъбнал с над 100 милиона долара. Това става благодарение на две големи покупки в Хавай и Манхатън, съобщава британският таблоид Daily Mail.

С тези придобивки портфейлът с имоти на основателя на Blue Origin е нараснал до близо $600 млн. в годината, в която кралят на електронната търговия се раздели с титлата си на най-богат човек в света за сметка на конкурента си Илън Мъск, както и с титлата главен изпълнителен директор на компания за $1 трилион.

Безос, който има нетно богатство от $195 млрд., от които $5 млрд. са заработени само през миналата година, притежава 14 луксозни имота, придобити от 1998 г. насам, като цената им варира от $5 млн. до $165 млн., а локациите им включват Ню Йорк, Калифорния, Тексас, Вашингтон.

Последният закупен имот от Безос е частно имение на Хаваите, което се простира на площ от 56 декара. Комплексът с три сгради се намира в живописния залив Ла Перуз на хавайския остров Мауй и е струвал на бившия ръководител на Amazon $78 млн.

Продавачът на имота е енергийният бизнесмен Дъг Шац, който го купил за 4,2 млн. долара през 1996 г. Имението се намира близо до спящия вулкан Халеакала, който е осем пъти по-голям от Емпайър стейт билдинг в Ню Йорк и е изригвал за последен път през 1790 г.

Четете повече по темата в investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК