Зарежете телефона и пийте хладка вода с лимон за добро начало на деня

Позитивните мисли изпращат сигнали към мозъка

04.01.2022 | 10:20 Редактор: Искра Ангелова
Зарежете телефона и пийте хладка вода с лимон за добро начало на деня

Ставането сутрин е най-важната част от деня. Има хора, които дори са суеверни и стават от леглото с десния крак с идеята да им върви по вода. Причината да отдаваме такова значение на събуждането е, че както ви тръгне от сутринта, често така продължава целият ден. А и тогава се зареждате с настроение и енергия, за да се заемете с всички задачи, които ви чакат.

Ето лесни навици, които ще ви помогнат да се заредите позитивно и да посрещнете всички предизвикателства, които ви очакват:

Игнорирайте смартфона си

След като алармата се включи, загасете я, протегнете се и не гледайте в телефона си. Може някой работохолик да ви е пратил имейл късно вечерта или да прочетете нещо в социалните медии, което да ви разстрои или фрустрира. По-добре си го спестете. Оставете новините и работата за времето, в което пристигнете в офиса.

Хладка вода с лимон

Пиенето на чаша вода сутрин на гладно е полезно за тялото. С малко лимон повишава метаболизма, ускорява изхвърлянето на токсините от тялото и тонизира.

Позитивни мисли

Сутрин винаги се фокусирайте върху хубавите неща в живота ви. За какво сте благодарни? Позитивните мисли изпращат сигнали към мозъка, който отделя ендорфини и настроението ви се подобрява. А и каквато енергия изпращате навън, такава ще идва към вас през деня.

Оправете си леглото

Изследване показва, че някои навици помагат да се настроите по-бързо за началото на деня. Те се правят напълно несъзнателно, но са като маркер за мозъка, че той вече е в работен режим и в нов ден. Оправянето на леглото е сред тях.

Медитирайте

Отделете 5 минути да съберете мислите си. Медитацията помага за по-добра концентрация, за вътрешен баланс и за себепознание. Всичко това ви помага да сте по-организирани и продуктивни през деня.

Движете се

Не само упражненията за ума са важни, а и тези за тялото. Леки упражнения сутрин за 10-15 минути ще ви помогнат не само да се събудите, но и да се тонизирате и да започнете деня енергизирани.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК