2021 г. през обектива на Веселин Боришев: Избори, Ковид-19, скъсаните дънки на Станев

Със снимките си той се надява хората да не забравят

31.12.2021 | 14:30 Редактор: Искра Ангелова

През изминалите 365 дни имахме три опита за съставяне на правителство, редица ограничителни мерки, опашки за ваксинация. Всеки един от тези моменти запечатва и фоторепортерът Веселин Боришев.

Естественото продължение на ръката. Нещото без, което не може и не се разделя Веселин Боришев е неговият фотоапарат. В годината на изборите и при неспиращите политически совалки камерата му е уловила едни от най-знаковите моменти.

"Видяхме как за няколко месеца се родиха партии, влязоха в парламента, следващия вече ги нямаше. Опитвам се да работя с паметта", сподели фоторепортерът.

Обективът му запечатва и битката с невидимия враг – Ковид-19. Със снимките си Веселин се надява хората да не забравят.

"Това е идеята на фотографията от мига, в който тя се е родила. Да те накара да си спомниш. И аз точно това се опитвам да правя.Само след няколко месеца ние няма да помним господин Станев със скъсаните дънки, който е бил хит през лятото, то изчезва", допълни Веселин Боришев.

За да направиш добрия кадър си има формула.

"Важно е да си интелигентен. Да следиш непрекъснато информационния поток. За мен фотографията е лична и строго субективна. Тя се пречупва през моята глава и сърце", подчерта той.

За да останат снимките, Веселин Боришев подготвя и своята втора книга с фотографии. Най-силното му оръжие обаче остава не фотоапарата, а личното отношение към всеки един репортерски кадър.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК