България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Промяната и политическите сътресения през погледа на репортера на Bulgaria ON AIR Виктор Дремсизов

"Беше важно политиците да накарат хората да гласуват", подчерта той

27.12.2021 | 08:53 Редактор: Искра Ангелова

В последната седмица на 2021 г. продължаваме да правим равносметка за всички събития, с които се сблъскахме в политически план. Три пъти избори в една година, много обрати, оставки и сътресения.

"Това е година на промяната във всеки един аспект, без да обвързваме нито една политическа формация. Изцяло променихме лицата, които са в парламента, променихме начина, по който гласуваме, което беше доста кардинално. Минахме през доста сблъсъци, сътресения. Интересно е да видиш как депутатите правят промени, после не са сигурни дали така трябва да бъде", каза репортерът и водещ на Bulgaria ON AIR Виктор Дремсизов в студиото на "България сутрин".

Той е категоричен, че знаковата промяна е машинното гласуване.

"3 пъти избори - може би хората 3 пъти промениха решението си, виждайки резултатите. На първите избори спечелиха предишните управляващи, след това спечели нов политически играч - в лицето на партията на Слави Трифонов, и на последните избори виждаме изцяло нова фигура, която спечели и този път успя да състави правителство", обобщи Дремсизов.

Журналистът припомни, че въвеждането на "зеления сертификат" ограничи нашия битов живот.

"Тук идваше нашата роля - да убедим хората, че трябва да се доверят на науката и да се ваксинират. Говорим вече за бустерна доза, която е препоръчителна. Амбициозна кампания на новото правителство, финансово поощрение на възрастните хора", коментира той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Виктор Дремсизов смята, че е било важно политиците да накарат хората да гласуват.

"Самите партии си имат твърд електорат, основните политически играчи успяха да запазят до голяма степен позициите си, някои от тях слязоха надолу, но все пак новите трябваше да покажат, че те носят промяната и това, което е нужно на хората. Имахме 12-годишно управление, в което се питаш дали ще дойде по-добро. Виждаме, че един шоумен реши да влезе в политиката. Говореше доста от своето предаване, но когато си от другата страна на бариерата - виждаш, че е различно", добави репортерът.

Според него голяма част от политиците ни са се опитали да спазят обещанията, които дадоха на избирателите си.

"Въпросът, който най-много затрудни политиците, е "Трябва ли да има правителство на всяка цена?". Всеки е направил някакъв компромис, но голяма част не отстъпиха от позициите си. При разпределението на министерствата знакови имена решиха да запазят позициите си, за да могат да бъдат най-силни там, където могат да бъдат най-полезни в едно управление. Хората не се умориха да търсят промяната, но се умориха да ходят до урните", подчерта Дремсизов.

Той смята, че най-смелото нещо от страната на политиците е, че са се решили да бъдат различни. Репортерът на "Новините ON AIR" посочи, че трябва да сме толерантни към новите 240. А за следващата година си пожела здраве.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Направиха някакво клипче за телевизията и мислят, че така ще убедят някого? По-скоро паричния стимул може да помогне, аз съм за. Сигнализирай за неуместен коментар