Домашни натурални терапии за увредена коса

С тях ще върнете жизнеността и блясъка на косъма

17.12.2021 | 14:50 Редактор: Жаклина Иванова
Домашни натурални терапии за увредена коса

Увредената и изтънена коса не изглежда добре. Никоя жена не би искала да се сблъска с този проблем. Мнозина се борят с изтъняващата и все по-изтощена коса заради боядисване, третиране, топлинно увреждане, хормонални колебания, стрес, косопад и други проблеми, вредящи на косата.

За да помогнете на косата си, можете да ѝ подарите домашни натурални терапии, с които да изгладите косъма, да върнете жизнеността и блясъка му, да възстановите силата на косата.

Предлагаме някои полезни рецепти за домашни терапии за увредена и изтънена коса, които да опитате.

Маска с кокосово мляко и зехтин

½ чаша кокосово мляко;
3 чаени лъжици зехтин;
Топла вода, колкото е нужно.

Смесете млякото и зехтина. Добавете топла вода, колкото да се получи гъста смес, но не прекалено течна. Разбъркайте добре, за да се смесят. Нанесете върху скалпа с масажиращи движения. Оставете да подейства около 15 минути. Измийте с шампоан.

Хидратиращ спрей с билки

1 чаша гореща вода;
1 супена лъжица листа от розмарин;
1 супена лъжица листа от риган;
1 супена лъжица листа от мента.

В тенджера кипнете водата. В нея добавете листата от билките. Можете да използвате пресни или сушени листа по избор. Оставете ги да врат 2-3 минути. След това свалете от котлона и оставете още 20 минути водата да се насити с билките. Прецедете добре течността. Оставете да изстине напълно. Прехвърлете в спрей бутилка. Пръскайте косата сутрин и вечер с тоника за най-добри резултати.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК