Кои са универсалните цветове за чаршафи

Добре е да ги съобразите с цялостната цветова гама на стаята

23.12.2021 | 08:55 Редактор: Тодор Петров
Кои са универсалните цветове за чаршафи

Когато дойде време да избирате чаршафи за спалнята, обикновено има цял набор от характеристики, на които искате те да отговарят. Вярно е, че материята е много важна за комфорта Ви, но замисляли ли сте се, че цветът им пък е важен за настроението в спалнята? Разбира се, добре е да го съобразите с цялостната цветова гама на стаята. Задължително е също да Ви харесва и дизайнът, но все пак помислете и за емоцията, която конкретният цвят ще Ви донесе в края на деня, когато е време за спокойствие и почивка.

В следващите редове ще направим бърз преглед на някои от универсалните цветове за чаршафи и гамите, с които те могат да се съчетаят.

Бели чаршафи

През последните десетилетия класическите бели чаршафи бяха изместени от всевъзможни варианти на цветове и щампи. Истината е, че макар че се цапа най-лесно и петната се открояват наистина ярко по него, бялото спално бельо е най-лесно за поддръжка – малко белина и гореща вода, които другите видове чаршафи трудно биха понесли, тук могат да свършат чудеса. Освен това няма начин цветът да избледнее и да изглежда захабен, както често се случва при цветните модели.

Друго страхотно предимство е, че тези чаршафи се съчетават перфектно с всички останали цветове в спалнята, без да претрупват визията, и създават усещане за лекота, чистота и свежест.

Бежови чаршафи

Бежовите чаршафи са доста неангажиращи и внасят небрежно, спокойно и меко настроение, което създава прекрасна атмосфера за почивка. Внушават асоциации с природата – скали, дървета, пясък и, ако имате красива панорама през прозореца, бежовото спално бельо може да се слее приятно с нея. Бежовото е чудесна идея, ако основните цветове в спалнята Ви са бяло, зелено или червено.

Неприятната част е, че зацапванията няма да са съвсем невидими и петната ще се почистват по-трудно, отколкото по белите чаршафи, тъй като няма да можете да използвате избелващ препарат.

Кремави чаршафи

Кремавите чаршафи носят повече уют и топлина от белите и могат да освежат стаята повече от бежовите. Изглеждат прекрасно близо до бяло, бежово, кафяво, сиво и оранжево.

Сиви чаршафи

Няма спор, че сивите чаршафи ще добавят модерна нотка в спалнята. Освен това те ще паснат перфектно на всеки стил, но и ще направят усещането в стаята една идея по-хладно и остро. Една от най-добрите им характеристики е, че петната не са особено видими по тях и не се налага да ги перете често, за да изглеждат перфектно. Комбинират се отлично с цветове като синьо, бяло и жълто, без значение дали те са по стените, по кувертюрата или по декоративните възглавници.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК