Ето кои хора не трябва да ядат повече от една ябълка на ден

Те са много богати на фибри и естествени плодови захари

14.12.2021 | 06:30 Редактор: Искра Ангелова
Ето кои хора не трябва да ядат повече от една ябълка на ден

Ябълките са много полезен плод. Те са сочни, сладки, пълни с витамини, минерали, антиоксиданти, пектин, който има полезен ефект в борбата с холестерола. Известно е, че яденето на една ябълка на ден може да подобри много показатели в тялото и да стимулира доброто здраве отвътре.

Въпреки това обаче, както с всичко полезно, така и с ябълките не трябва да се прекалява.

Какво се случва, ако ядете повече ябълки на ден?

Ябълките са много богати на фибри и естествени плодови захари. Това може да предизвика тежест, подуване, газове, неразположения, свързани със стомаха и червата. Може да доведе дори до стомашно-чревно разстройство.

Ябълките са с високо съдържание на захар. Консумацията на повече от една ябълка на ден или наведнъж може да предизвика скок в кръвната захар. Това може да повлияе негативно не само на хора, имащи проблеми с диабета. Яденето на голямо количество плодове, богати на захари, макар и естествени, може да повлияе негативно и на здрави хора и да доведе до здравословни проблеми. Затова е препоръчително да се придържате към една ябълка на ден.

Хора с метаболитни проблеми, особено свързани с обмяната на въглехидратите и диабет, не трябва да ядат повече от една ябълка на ден. Естествените захари в плодовете повишават кръвната захар и влошават инсулиновата чувствителност на клетките. Това може да попречи и на медикаментозната терапия, ако е налице такава, пише healthdigest.com.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК