Как да детоксикираме кожата си?

Морска сол, зелен чай матча, черен сусам, хума...

13.12.2021 | 09:08 Редактор: Теодора Патронова
Как да детоксикираме кожата си?

Нашата кожа е в постоянна комуникация с органите в тялото. Нейното състояние е отражение на начина ни на живот и здравословното ни състояние. Когато тя е вяла, имаме подпухнали клепачи, тъмни кръгове под очите, пъпки, пигментни петна, означава, че тя ни сигнализира, че имаме нужда от детокс. 

Морска сол

Минералите, които се съдържат в нея ефективно помагат за детоксикацията на кожата ви. Морската сол има важна роля в детоксикацията на кожата. Помага за укрепване на бариерата за влага, не позволява на замърсяванията да проникват дълбоко в порите. 

Зелен чай матча

Зеленият чай също влиза в съставките на редица козметични продукти. Той е богат на полифеноли, които са антиоксиданти и доказано могат да се абсорбират от кожата.

Черен сусам

Черният сусам е известен детоксикиращ агент. Маслото от семената съдържа естествени противовъзпалителни свойства, които могат да помогнат за намаляване на възпалението. Кожата е добре подхранена, а свободните радикали, които са едни от главните виновници за преждевременното стареене на кожата са неутрализирани. 

Хума

От векове тя се използва за по-здрави и красиви коса и кожа. Има различни видове хума – синя, бяла, зелена, червена и други. Всеки вид е богат на различни микроелементи. Хумата помага за стягането на кожата, облекчава появата на пъпки, забавя появата на бръчки и детоксикира.

Въглен

Въгленът е друга детокс съставка за кожата, която работи много добре за дълбоко почистване на порите, намаляване на омазняването, стяга порите и намалява възпалението и появата на пъпки. Въгленът е добър ексфолиант и спомага да подобрим тена на кожата си.

Четете повече по темата в az-jenata.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК