Коледният дух на Рим пристига в София

Събитието започва на 11 декември и включва пъстра програма

10.12.2021 | 20:28 Редактор: Теодора Патронова

От утре всеки, който няма възможност да отиде за Коледа в Рим, но има голямо желание за това - може да го направи и в София. Събитието се организира от "Ню Бояна студиос". 

Античен Рим, бойни арени, богата история и впечатляваща архитектура. За мнозина тя е една мечта. Мечта, която може да се превърне в реалност. Ярив Лернер директор на "Ню Бояна студиос", заедно с екипа си решават да направят грандиозен коледен подарък на всички жители и посетители на София.

"Както знаете, преди няколко години организирахме новогодишно събитие в Ню Йорк. Междувременно няколко неща се случиха на световно ниво, като пандемията. Поради това, от много време не сме имали никакви събития и тази инициатива един вид символизира нашето завръщане. Тук разполагаме с това голямо място, защо да не опитаме в Бояна да направим "Коледа в Рим"?", коментира Лернер.

В момента на терена тече трескава подготовка. Събитието се организира на открито и ще предлага различни атракции за малки и големи.

Според Ярив Лернер Коледа е специално време от годината.

"Всичко е с фокус върху семейството, но, разбира се, имаме и определени неща специално за възрастните, като чаша греяно вино например", разказа още той.

"Коледа в Рим" ще отвори врати на 11 декември и ще остане тук до 25 декември, когато ще закрие с грандиозен концерт. Програмата ще включва цирк, ледена пързалка, както и среща с Дядо Коледа. Всеки, който желае да посети това приказно коледно място, трябва предварително да закупи своите билети онлайн.

Влизането на територията на студиото ще се случва единствено чрез представянето на "зелен сертификат". На разположение ще има и лаборатория за бързи тестове. 

Вижте повече в репортажа на Михаела Златкова и операторът Златимир Петров.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
4 rate up comment rate down comment 3
Гошо
преди 2 години
В Рим със зелен сертификат ли се е влизало Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 2 години
1
3 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 2 години
Опитайте да напишете Коледен дух в карето за коментари на Днес.бг но не в заглавието а в карето и ще видите вместо дух звездички. Разбира се това е едно поредно безумие и цензура. Сигнализирай за неуместен коментар