Няколко храни за прочистване на организма

Авокадото съдържа глутатион, който спомага за блокирането на най-малко 30 различни канцерогена

09.12.2021 | 17:25 Редактор: Искра Ангелова
Няколко храни за прочистване на организма

Знаете ли, че около 80 процента от имунните ни клетки се намират в червата?Ето защо е много важно да имаме добро храносмилане, а детоксът на организма спомага за поддържането на този баланс и доброто ни здравословно състояние. Вижте с консумацията на кои вкусни и полезни храни може да прочистите тялото си.

Авокадото прочиства черния дроб

Полезно за кръвоносните съдове, като същевременно спомага за понижаване на стойностите на холестерола. Авокадото съдържа глутатион, който спомага за блокирането на най-малко 30 различни канцерогена, като същевременно помага за детокса на черния дроб. Според западни изследвания, консумацията на авокадо е особено полезна за повишаване на високото кръвно налягане.

Ананас при висок холестерол

Сочният ананас ни осигурява бромелаин, който помага не само за изгаряне на излишните мазнини, но като цяло благоприятства процеса на храносмилане. Ананасите са особено ефективни при разграждането на холестерола и отстраняването му от тялото.

Също така се смята, че редовната консумация на ананас спомага за намаляване на риска от образуване на кръвните съсиреци. Много е важно ананасите, които хапваме да бъдат пресни, а не консервирани, тъй като ензимът бромелаин се унищожава в процеса на консервиране.

Кисело зеле – за елиминиране на токсините и по-чиста кожа

Ферментиралите храни като кисело зеле, кимчи, маслини са богати на пробиотици, които благоприятстват храносмилането. Чревният баланс е много важен за имунитета, състоянието на кожата ни, нашето настроение, усвояването на хранителните елементи. Разбира се, не бива да прекаляваме с консумацията на кисело зеле, тъй като може да задържим излишни течности и да бъдем по-подути.

Четете цялата статия в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК