В какви митове за любовта вярват необвързаните

Гледате двойките около вас с лека завист, защото мислите, че те са по-щастливи?

08.12.2021 | 08:50 Редактор: Жаклина Иванова
В какви митове за любовта вярват необвързаните

Гледате ли към обвързаните си приятели с лека завист, защото мислите, че те са по-щастливи от вас и не са самотни? Представяте ли си всякакви сценарии, в които те имат неща, които вие нямате, и това ви кара да се чувствате зле?

Време е да свалите розовите очила. Много необвързани хора вярват в различни митове и погрешни схващания за връзките, които им пречат да видят реалната картина. Илюзиите, в които вероятно вярвате, замъгляват преценката за собствения ви живот и ви карат да вярвате, че сте непълноценни, само защото сте необвързани.

Истината е, че няма перфектни хора, респективно няма и перфектни връзки. Всяка връзка има своите проблеми, дори щастливите и хармонични връзки. Партньорите в тях отстрани изглеждат изцяло доволни от живота си, но това виждате на повърхността. Вкъщи и насаме нещата са различни. Затова спрете да вярвате в тези митове и погрешни схващания.

Ако сте били необвързани дълго време и смятате, че ще бъдете по-щастливи, ако най-после откриете човек до себе си, вижте защо е важно да се отърсите от тези мисли. Вижте защо е важно да бъдете в хармония най-напред със себе си.

Ето и едни от най-разпространените погрешни схващания за връзките, които необвързаните възприемат:

1. Хората във връзки не са самотни.

Ако приятелите ви са обвързани и на вас ви е омръзнало да излизате в тяхната компания и да сте единствените необвързани, разбираемо е да се чувствате зле понякога. Но бързо се отърсете от тези мисли, защото фактът, че сте необвързани не ви прави автоматично самотни. Много по-лошо е да си самотен и същевременно да си във връзка. Не можете да си представите колко хора са в това положение.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК