Как да приготвим вкусна рибена чорба с лук и чесън?

Вари се, докато рибеното филе и останалите продукти омекнат

05.12.2021 | 16:03 Редактор: Искра Ангелова
Как да приготвим вкусна рибена чорба с лук и чесън?

Наближава един от най-светлите празници – Никулден. Той е посветен на Свети Николай Мирликийски, който се почита като избавител на пленниците и покровител на моряците, пътешествениците, търговците и банкерите.

Ето как да приготвим вкусна рибена чорба с лук и чесън.

Продукти:

- 500 г рибено филе по избор

- 2 глави лук

- 2 стръка пресен магданоз

- 2 скилидки чесън

- 1 щипка сол

- 2 щипки червен пипер

- 1 щипка черен пипер

- 3-4 домата

- ½ чаша бяло вино

Приготвяне:

Сложете рибеното филе в дълбока тенджера. Залейте го с вода до половината на тенджерата. Към нея се слагат подправките (без магданоза) и нарязаните чесън и лук. Вари се, докато рибеното филе и останалите продукти омекнат или за около 20 минути, съветва az-jenata.bg.

Доматите се обелват и нарязват, след което се добавят към супата. Прибавете и виното и ситно нарязания магданоз. Варете още няколко минути. По желание подправете с пресен лимонов сок.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК