Кралското семейство скочи срещу BBC заради документален филм

Адвокатите ще решат дали има нарушение на правилата за точност при гледането

30.11.2021 | 12:10 Редактор: Искра Ангелова
Кралското семейство скочи срещу BBC заради документален филм

The Princes and The Press на BBC вбеси кралските домакинства заради "пресилени и неоснователни" твърдения. Затова и кралското семейство може да предприеме действия срещу BBC заради новия му документален филм.

Адвокатите ще решат дали има нарушение на правилата за точност при гледането. Продукцията обвини кралските членове, че са били изправени срещу херцозите на Съсекс. Именно частта на кралското семейство с отношенията им с медиите се оказва ключова.

Адвокатите ще гледат внимателно втората част на The Princes and The Press, за да решат дали телевизионният оператор е нарушил правилата относно точността и безпристрастността, както и да им даде справедливо право на отговор.“, пише Daily Mail.

Медията вече обвини членовете на монархията в предприемането на активни стъпки срещу Хари и Меган, вероятно с благословията на висши кралски особи.

Съобщава се, че BBCкапитулира пред оплакването на Хари, че терминът "Мегзит" – въведен, за да опише решението на Съсекс да напуснат кралските задължения – е сексистки. Вместо това вечерната програма е озаглавена "Съсекзит".

В скорошен онлайн форум принц Хари каза: "Терминът Мегзит беше или е женомразски термин и беше създаден от трол, разширен от кралски кореспонденти, и се разрасна и прерасна в масовите медии."

От Двореца не са съгласни и с онези медии, които възхваляват постиженията на Хари и Меган. Сред тях е Омид Скоби, автор на ласкавата биография на двойката. Там се твърди – без да има предоставени никакви достоверни доказателства, че са изтекли "негативни истории" за Меган, за да я "поставят на място".

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК