Ето как да разберем дали мъжът до нас е емоционално интелигентен

Не злоупотребява с вашата връзка

29.11.2021 | 22:10 Редактор: Жаклина Иванова
Ето как да разберем дали мъжът до нас е емоционално интелигентен

В общуването ни с хората понякога може да се окаже трудно да срещнем емоционално интелигентна личност. В любовта да намерим такъв партньор или ние самите да бъдем такива, също може да се окаже трудна задача. Може би няма жена, която да не иска до себе си мъж, който да е емоционално интелигентен. Такива мъже се отличават явно от другите.

Как да разберем дали човекът до нас е емоционално интелигентен?

1. Милото му поведение е истинско. Трябва ви време, за да го разберете, но ако той е мил с вас и показва, че не иска нищо в замяна, има голяма вероятност да е емоционално интелигентен.

2. Не злоупотребява с вашата връзка. Това е един от най-очевидните признаци, че мъжът до вас е емоционално интелигентен. Мъжете, които злоупотребяват с половинката си, не оценяват нито нея, нито връзката, обикновено не са и емоционално интелигентни.

3. Споделя с вас, когато се чувства притеснен, без значение дали става въпрос за личен проблем или има нещо, свързано с взаимоотношенията ви, което го смущава.

4. Поведението му показва, че е мъж, който няма ниско самочувствие, но същевременно не се държи властно с вас. Това е много важно и е показател, особено ако той успява да ви накара да го уважавате, без да се налага да си играе с чувствата ви, без да всява страх във вас.

5. Не търси постоянно признание от другите колко е невероятен. Емоционално интелигентният мъж не е нарцистичен. Той знае своята стойност, но знае и слабите си страни. Въпреки това успява чрез поведението си да си спечели симпатиите на другите, и знаейки колко струва като човек, не му е необходимо някой постоянно да го валидира.

Четете повече по темата в az-jenata.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК