Еленът лопатар, спасен от Bulgaria ON AIR, вече си има име

"Лъки – защото той си заслужи името на щастлив елен", шегува се Кръстьо Дъбов

24.11.2021 | 14:10 Редактор: Здравко Черкезов

Историята на елена лопатар, който се мислеше за крава, продължава. Екипът на Bulgaria ON AIR се зае с нелеката задача на спаси грациозното животно, след като жителите на кърджалийското село Кьосево поискаха той да бъде отстрелян. 

Еленът от месец е на свобода в гората край Свети Влас и вече си има име. 

"Лъки – защото той си заслужи името на щастлив елен. Той премина през огражданията, в които беше сложен за дезинфекция, и вече е пуснат на воля с другите елени", каза собственикът на зоопарка в Бургас Кръстьо Дъбов.

Усетил свободата, той дори вече флиртува, шегува се Дъбов. 

"Даже са го забелязали с кошутите от района. Това значи, че сега вече към края на брачния период има голяма вероятност гените от Кърджали да са пристигнали в Бургас", отбеляза той.

Еленът лопатар израства сред стадо от крави в село Кьосево, свиква с тях губи своята идентичност. Започва да създава проблеми в стадото, като наранява животните с рогата си при опитите си да играе с тях. Притеснени за кравите си, местните поискаха той да бъде отстрелян. 

Екипът на Bulgaria ON AIR се зае с нелеката задача еленът да бъде спасен. Помогнаха кметът на Кърджали и собственикът на зоопарка в Бургас. 

"След като е пуснат на воля, той е намерил стадото с елени и кошути, присъединил се е към тях и кравите не му липсват вече. Даже сега, след като мине брачният период и му паднат рогата, и му изникнат нови, няма да можем да го познаем вече! Можем спокойно на всеки, когото видим с рога, да кажем, че това е Лъки", сподели Дъбов.

Собственикът на зоопарка в Бургас казва, че тук разполагат с нужната техника и умения и са готови да помогнат на всяко животно в беда. Защото всяко живо същество заслужава късмета на Лъки – еленът, който получи своята свобода! 

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК